specials & evenementen

Band-coaching

Om samenspel te motiveren/ontwikkelen is De Popschool continu actief om leerlingen die graag in een band willen spelen te koppelen en te matchen om samen een band te vormen. Hiervoor worden regelmatig leerlingenjamsessies georganiseerd. Tijdens deze sessies worden de leerlingen op muzikale interesse, leeftijd en niveau ingedeeld om zo een band te vormen. 

Zodra er een band is gevormd volgen er eens per maand bandcoachingssessies. Hierin werken de leerlingen onder begeleiding van het docententeam naar optredens toe en worden ze volledig klaargestoomd om zelfstandig hun band, en alles wat daarbij komt kijken, draaiend te houden. Daarbij kunnen ze o.a. gebruik maken van de faciliteiten van De Popschool, zo kunnen de bandjes gebruik maken van de oefenruimte, audio- en clip opnames en o.a. grafische vormgeving. 
Aanmelden voor de bandcoaching kan bij je docent.

Even voorstellen: onze huidige Popschool-bands

52C

17-22 jaar

52C, zijn 5 muzikanten om gezien en gehoord te worden! 

52C werd in augustus 2016 samengesteld als talentenband van De Popschool. Inmiddels heeft de band zich ontplooid tot volwaardige coverband met een eigen sound.

52C heeft een sterk gevarieerd repertoire bestaande uit verschillende Pop-, Soul- en Rockklassiekers, aangevuld met hedendaagse pophits. Hierdoor is elk optreden een feest der herkenning voor iedereen.

Deze jonge en dynamische band staat door hun gedrevenheid en enthousiasme garant voor een heerlijk muzikaal avontuur, geschikt voor elk evenement.

Bezetting:
Joëlle van Andel (Zang)
Daniël Kraaijeveld (Gitaar)
Jochem de Ruiter (Bas)
Marijn de Ruiter (Toetsen)
Harmen van den Berg (Drums)

Speelde o.a. op:
Hippiefestival Gorinchem (2018)
Zomerfeesten Gorinchem (2018)
Kraaijenpop Nieuwpoort (2018)

En diverse privé aangelegenheden zoals bruiloften,feesten en partijen.

 

Meer over 52C

Check meer van ’52C’

New BAND

12-16 jaar

New Band, zoals de naam al aangeeft zijn wij de nieuwste samengestelde band van De Popschool.  

Samen maken wij onze eigen versies van verschillende hedendaagse bekende pop/rock nummers. Doordat we een nieuwe band zijn, zijn we nog niet zo vaak op het podium te zien geweest. Maar hier komt binnenkort zeker verandering in! 
We zijn druk bezig met het voorbereiden van verschillende optredens waaronder ons debuut in PoGo op 15 juni dit jaar (2019).

Door onze gezellige en moderne muziekstijl zijn we inzetbaar voor elke gelegenheid.

New Band is gevormd in augustus 2018.

 

Bezetting:
Veerle Paans (Zang)
Luna van Vliet (Gitaar)
Caitlin Remans (Gitaar)
Bob Hazelhorst (Bas)
Tjeerd Hettema (Toetsen)
Melvin Vogel (Drums)

Meer over nEW BAnd

Check meer van ‘New Band’

The Mess

12-16 jaar

The Mess mag er dan heel netjes uitzien, maar zoals de naam het al een beetje verklapt kan het backstage en in de oefenruimte ook nog wel eens een gezellig rommeltje zijn. Desalniettemin doen ze wel hun uiterste best om een goede show neer te zetten. The Mess speelt vooral pop- en rocknummers in hun eigen stijl, variërend van Oasis tot P!nk, van rustig tot luid. 

Na eerst een valse start te hebben gehad, mag deze band nu toch echt gaan beginnen. Ze hebben nog niet eerder samen op een podium gestaan, maar ze zijn er bijna klaar voor en hopen op 15 Juni op te treden bij PoGo! 

Bezetting:
Noa Scheffe (Zang)
Thomas Kraaijeveld (Gitaar)
Kim Krijgsman (Bas)
Thijmen van den Herik (Toetsen)
Ricky van Someren (Drums)

Meer over the Mess

Check meer van ‘The Mess’

#ashtag

20+ jaar

#ashtag, een kleine maar veelzijdige band met een stevige, eigen sound.

In 2015 begon de band onder de naam A15. Na verschillende wisselingen van bandleden is de bandnaam veranderd in #ashtag en trad de band op 13 mei 2017 voor het eerst op in partycentrum ’t Hart in Hardinxveld tijdens een presentatie van popschoolbands.

Nadat de zangeres en bassiste de groep verlieten, wisselde René Rieffe van gitaar naar bas waardoor Dennis von Hout de enige gitarist van de band werd.  Nadat ook de tweede zangeres de band verliet in oktober 2018, besloot de band om met z’n vieren verder te gaan en Bea Muit naast de toetsen in te zetten als zangeres. De drums worden gespeeld door Tim Boer.

Het repertoire is met de wisseling van de bandleden enigszins gewijzigd. Het concept blijft echter ongewijzigd; ieder bandlid draagt een nummer aan dat in de playlist wordt opgenomen. Daarom zijn er bekende maar niet voor de hand liggende dance-, rock- en punkcovers te horen wat #ashtag ondanks de kleine bezetting een veelzijdige band maakt met een compleet eigen stevige sound.

Bezetting:
Bea Muit (Zang, Toetsen)
Dennis von Hout (Gitaar)
René Rieffe (Bas)
Tim Boer (Drums)

Meer over #ashtag

Check meer van ‘#ashtag’

The Attic

14-18 jaar

De drie broertjes De Ruiter vormen samen de basis van ‘The Attic’. 

De jongens startten op vroege leeftijd met musiceren op de zolder van hun ouderlijk huis. Op 09-10-2014 volgden zij hun eerste band-coaching bij De Popschool. In de les die daarop volgde, werden Sander en Marnix toegevoegd en was de band compleet. Slechts 8 lessen later, op 13-12-2014 speelden ze hun eerste concert van 30 min. op de Free Acoustic Music Party in Dalem, waar ze diverse covers ten gehore brachten.

Bezetting:
Sander Blom (Zang)
Jochem de Ruiter (Gitaar)
Marnix van Dijk (Bas)
Marijn de Ruiter (Toetsen)
Jannes de Ruiter (Drums)

Meer over the attic

Check meer van ‘The Attic’

Evenementen

Nieuws

afsluitdag

Ieder jaar organiseren wij een feestelijke middag om het seizoen samen met de leerlingen af te sluiten.

EEN COMPLEET VERZORGDE MIDDAG MET O.A.:
BBQ, ZWEMMEN, DRINKEN, IJS, SPRINGKUSSEN, TAFELTENNIS, TRAMPOLINE, MUZIEK, FEEST.

Datum: zaterdag 13 juli 2019
Tijd: van 16:00 tot 19:00 uur

Locatie: Hardinxveld 
Koningin Wilhelminalaan 162
3372 AH Hardinxveld-Giessendam

Aanmelden via knop

Ouders, familie en vrienden zijn ook van harte welkom!(graag wel even aangeven)

beluister onze leerlingen

Bekijk hieronder enkele videos van onze bandjes. Bekijk al onze videos op ons youtube kanaal.

Beluister hieronder enkele opnames van onze bandjes, leerlingen en uitvoeringen.

Wil jij ook meedoen op met onze volgende opnames?

Volg je zang of rap lessen en zit je nog niet in een bandje. Na 10 lessen is er de mogelijkheid om een eigen opname te maken in de studio van De Popschool om je behaalde resultaten vast te leggen.

Foto's