cajon

vanaf 6 jaar


privéles


te volgen als groepsles

Hardinxveld Gorinchem

Voor wie?

Vind je een drumstel te groot, maar wil je wel graag drumritmes leren spelen? Of heb je al een cajon en wil je nog beter leren hoe je deze gebruikt? Kom dan cajonlessen volgen bij onze muziekschool. Doordat onze lessen op de wensen en behoeften van de leerling worden afgestemd, kan iedereen vanaf 6 jaar bij ons al cajonles volgen.

Bij De Popschool vinden we het belangrijk dat je plezier hebt en muziek maken ontspannend is. Het is onze taak jou te stimuleren en te motiveren om zoveel mogelijk over het instrument te leren en alle mogelijkheden ervan. 

Type muziekstijl

De cajon is een veelzijdig en toegankelijk muziekinstrument, in het bijzonder in akoestische sferen. Ze worden onder andere veel ingezet bij bandjes op straat en in huiskamerconcerten. Je kan dus wel zeggen dat deze houten handtrommel een heel gezellig instrument is!

Voordelen van cajonles bij De Popschool

Wij begeleiden en ondersteunen met veel plezier en vol passie iedere leerling om op professionele wijze zijn of haar persoonlijke doel te bereiken. Of de cajon nu je uitlaatklep is of om je creatieve gevoelens de vrije loop te laten gaan: samen stippelen wij een route uit die het beste bij jou past.

  • Individuele en professionele coaching en begeleiding
  • Volledig op maat gemaakte lessen 
  • Een perfectie locatie voorzien van alle faciliteiten om jouw leerproces te ondersteunen
  • Vele extra’s, zoals bandlessen van professionele muziekdocenten
  •  

Inhoud van de lessen

Tijdens de cajonlessen leer je de cajon op diverse vlakken te bespelen, zodat je de klanken van een echt drumstel kunt nabootsen. Op deze manier kun je volledige drumritmes spelen. Hoe gaaf is dat!?

Aspecten die tijdens de cajonlessen aan bod komen:

  • Diverse drumritmes
  • Dynamiek, timing, groove en breaks
  • Individuele slag- en speeltechnieken
  • Samenspel, vrij soleren en ritmegevoel

Lesduur en kosten

Cajonlessen worden zowel als privéles als in groepsvorm gegeven. Elke les duurt minimaal 30 minuten. Het is mogelijk om een (half) jaar lang wekelijks of om de week te lessen. Of je bepaalt zelf via ons online roostertool hoeveel lessen je wilt volgen. De kosten per les zijn afhankelijk van het totaal aantal af te nemen lessen en de frequentie ervan.

Ga naar de tarieven voor alle informatie. 

Docenten en Locaties

Bekijk ook deze lessen

reacties van cursisten

Volg jij dit vak? Help andere cursisten om een goede keus
te maken en schrijf een korte recensie/review!