ukelele

vanaf 6 jaar


privéles


te volgen als groepsles

Hardinxveld


Een ukelele, wat is dat?!

De ukelele is een kleine gitaarsoort die zijn oorsprong op Hawaii vindt en is het ultieme muziekinstrument voor mensen die op een laagdrempelige manier muziek willen spelen. Dit instrument is eigenlijk gewoon het bespelen van een gitaar, maar dan op klein formaat.

Het vrolijke instrument is officieel een aanpassing van de Portugese gitaar welke door immigranten naar Hawaii werd gebracht. De ukelele heeft slechts vier snaren in plaats van zes en is door de kleine omvang een handzaam en gemakkelijk te leren instrument.

Voor wie?

De ukelele met vier snaren is een toegankelijk instrument om te leren spelen en is ideaal voor mensen die graag muziek willen spelen, maar niet veel tijd of geld kwijt willen zijn.

De ukulelelessen bij De Popschool in Hardinxveld zijn voor jong en oud, de beginnende en al gevorderde leerling. Vanwege het fijne formaat van de ukelele is dit muziekinstrument ook geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Type muziekstijl

De ukelele is vooral bekend door de Hawaiiaanse volksmuziek, maar wordt tegenwoordig naast folkmuziek in nog veel meer muziekstijlen ingezet. Het instrument is namelijk overal inzetbaar en is hiermee steeds vaker in de huidige muziekwereld te horen. De grote van de ukelele bepaalt door de klanken of je beter vrolijke of juist serieuzere muziek als klassiek en jazz kunt spelen.

Voordelen van ukeleleles bij De Popschool

Wij begeleiden en ondersteunen met veel plezier en vol passie iedere leerling om op professionele wijze zijn of haar persoonlijke doel te bereiken. Of je lekker ontsnappen een ukelele wilt bespelen, jouw vrienden rondom het kampvuur wilt vermaken of andere grote plannen met jouw ukelele hebt: samen stippelen we een route uit die het beste bij jou past. 

  • Individuele en professionele coaching en begeleiding
  • Volledig op maat gemaakte lessen 
  • Een perfectie locatie voorzien van alle faciliteiten om jouw leerproces te ondersteunen
  • Vele extra’s, zoals bandlessen van professionele muziekdocenten

Inhoud van de lessen

Tijdens de ukelelelessen leer je allerlei liedjes spelen. Alle ins en outs van het muziekinstrument worden aan de hand van moderne popliedjes behandeld. Naast de ukelele leren spelen, gaan we ook met de akkoordenleer en de beginselen van het notenschrift aan de slag. Doordat de ukelelelessen krijg je in zeer korte tijd dit vrolijke instrument onder de knie.

Lesduur en kosten

Ukelelelessen worden zowel privé als in groepsverband gegeven. Elke les duurt minimaal 30 minuten. Het is mogelijk om een (half) jaar lang wekelijks of om de week te lessen. Of je bepaalt zelf via ons online roostertool hoeveel lessen je wilt volgen. De kosten per les zijn afhankelijk van het totaal aantal af te nemen lessen en de frequentie ervan.

Ga naar de tarieven voor alle informatie.

Wil je liever een cursus volgen? Dat kan ook! Ukelele wordt ook in de vorm van een zesweekse cursus gegeven. Ga naar ‘cursus ukelele’ voor meer informatie en de tarieven.

Docenten en Locaties

reacties van cursisten

Volg jij dit vak? Help andere cursisten om een goede keus
te maken en schrijf een korte recensie/review!