Scholen & Bedrijven

Al jaren is De Popschool actief op scholen en bedrijven in Alblasserwaard. Hieronder vind je de verschillende eenmalige en lessenreeks workshops die wij aanbieden.

workshops

Eenmalige workshops voor groepen, jong en oud

Pop Class

Inhoud workshop: kennismaken met muziek en diverse instrumenten.

In deze workshop maakt de groep kennis met verschillende muziekstijlen- en instrumenten uit de popwereld en de toepassingen hiervan. Instrumenten die onder meer aan bod komen, zijn drums, gitaar, bas en keyboard. Wie weet wordt er zomaar nieuw talent ontdekt!

Voor wie? Iedereen!
Lesduur? 60 minuten
Aantal personen? Maximaal 25

Groepsgrootte en lesduur zijn naar wens aanpasbaar. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Rappen

Inhoud workshop: rijmen, dichten en een rap maken.

Wat is rappen precies? Hoe kan je makkelijk rijmen en dichten? Tijdens deze workshop gaat de groep na uitleg aan de slag met een gezamenlijk rapnummer. Dit onder begeleiding van onze workshopleider Double G. Het resultaat van de rap wordt aan het eind van de workshop uitgevoerd.

Voor wie? Iedereen!
Lesduur: 60 minuten
Aantal personen: maximaal 25

Groepsgrootte en lesduur zijn naar wens aanpasbaar. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Ritme en samenspel

Inhoud workshop: motoriek en samenwerking door middel van ritme versterken.

Hoe goed is jouw ritme? In deze workshop ontdek je dat ritme al sinds onze geboorte prominent in het dagelijks leven aanwezig is.

Met behulp van voorbeelden en een heldere uitleg gaat de groep gezamenlijk ritme maken. Het is een gangbare en toegankelijke workshop die door zowel jong als oud als inspirerend wordt ervaren. Een onvergetelijke ervaring gegarandeerd!

Voor wie? Iedereen!
Lesduur? 60 minuten
Aantal personen? Maximaal 25

Groepsgrootte en lesduur zijn naar wens aanpasbaar. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Voorbeeld

Afscheidsles juf Margreet

Juf Margreet neemt afscheid van O.B.S. de Merwedeschool. Als kado heeft ze alle leerlingen een workshop van De Popschool gegeven. Groepen 1 t/m 6 kregen een workshop ‘Ritme en Samenspel’. Groepen 7 & 8 kregen een workshop ‘Rappen’ van rapper Double G en maakte een heuse afscheidsrap voor juf Margreet.
En zie hier het resultaat! We hebben er een klein clipje van gemaakt.

Lessenreeks workshops voor scholen

Werken naar een resultaat in een serie workshops achter elkaar

Got Talent?

Inhoud workshop: muzikaal talent ontdekken, stimuleren en ontwikkelen.

Gedurende een periode van 8 weken gaat de groep onder begeleiding van een ervaren docent op zoek en aan de slag met de zichtbare en/of (nog) verborgen muzikale talenten. Tijdens de workshops gaan de leerlingen hun muzikale interesse ontdekken, spellen spelen en vooral ook veel instrumenten uitproberen.

Op deze manier leren de leerlingen op speelse wijze met welke muziek discipline de meeste affiniteit is. Op deze verschillende disciplines gaan we vervolgens dieper in. Zo wordt ontdekt of er verborgen talent is waarvan ze nog niet eerder wisten dat ze het in zich hadden.

Wie weet ontstaat er na 8 weken wel een nieuwe schoolband, wordt er een nieuwe ster onder ons geboren of zijn de eerste stappen voor een grote, muzikale carrière gezet. Got Talent? Kom erachter gedurende deze workshops.

Voor wie? Vanaf 12 jaar
Aantal personen: maximum van 15
Lesperiode: 8 weken (iedere week één les)
Lesduur: 60 minuten

Groepsgrootte en lesduur zijn naar wens aanpasbaar. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

MAKING A MUSIC VIDEO

Inhoud workshop: leren componeren en creëren met een muziekvideo als eindresultaat. Deze workshop is gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Gedurende een periode van 8 weken gaan de leerlingen zelf een lied schrijven. Dit nummer wordt vervolgens uitgevoerd en opgenomen. Om er een complete muziekvideo van te maken, bedenkt de groep een bijbehorende videoclip welke wordt opgenomen. Ready, set, go!

Voor wie? Vanaf 12 jaar
Aantal personen: maximaal 15
Lesperiode: 8 weken (iedere week één les)
Lesduur: nader overeen te komen

Hip-Hop/ Rap traject

Inhoud workshop: expressiviteit bevorderen met als einddoel een rap maken.

Gedurende een periode van 8 weken gaat de groep een gezamenlijk rapnummer schrijven en uitvoeren. Om dit succesvol te doen, worden ook belangrijke onderwerpen met betrekking tot rap en hiphop meegenomen. Denk aan de muziekgeschiedenis, zelfexpressie, politiek, tekstdichten, composities en kennisoverdracht.

De leerlingen leren al deze informatie te analyseren en hierop vervolgens feedback te geven. Dit met als doel om de verbale expressiviteit te vorderen welke in de rap worden uitgewerkt.

Voor wie? Vanaf 12 jaar
Aantal personen:
maximum van 20
Lesperiode: 8 weken (iedere week één les)
Lesduur: 60 minuten

Groepsgrootte en lesduur zijn naar wens aanpasbaar. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Extra mogelijkheden voor deze workshop:

- Audio-opname: ontvang een audio-opname van het resultaat op locatie. Dit is inclusief afmixen en een digitaal exemplaar: een leuke, muzikale herinnering aan de workshop!

- Clipopname: aanvullend op de audio-opname is het mogelijk om een clip van de rap op locatie op te nemen. Dit is inclusief montage en indien gewenst op YouTube gepubliceerd.

- Uitvoering: in overleg is het mogelijk om het resultaat van de rapworkshop aan ouders en andere geïnteresseerden te laten zien. Die zijn natuurlijk heel benieuwd naar deze jonge rappers.

Bekijk hieronder enkele videos

Enkele resultaten van Rapworkshops en P.O. lessen op basis- en middelbare scholen.

Ook bieden wij workshops op maat aan. Klik op onderstaande knop om meer informatie aan te vragen.

AMV lessen op school

‘Impuls’
Muzieklessen op school 2017 tot 2020

Met gepaste trots mogen wij u mededelen dat De Driemaster en De Merwedeschool in samenwerking met De Popschool is gestart met het muzikale traject ‘Impuls’. Door samen de handen ineen te slaan hebben we kunnen bewerkstelligen dat vrijwel elke klas voor een periode van drie jaar wekelijks van muziekles kan gaan genieten. In deze periode krijgen naast de leerlingen ook de huidige leerkrachten trainingen om de muzieklessen na deze periode zelfstandig voort te kunnen gaan zetten.

De afgelopen jaren hebben we steeds meer gemerkt dat muziek op school ‘het vergeten kindje’ is geworden, doordat de muzieklessen simpelweg worden weg bezuinigd en/of omdat de leerkrachten niet over de expertise beschikken om de leerlingen lessen in muziek te kunnen geven. Dit is natuurlijk heel erg zonde. Want naast dat muziek maken heel erg leuk is hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat muziek maken een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Mede door impuls hopen we dat muzieklessen weer een vaste plaats binnen het huidige leerprogramma zal krijgen.

Door zelf muziek te maken wordt het intelligentiequotiënt van kinderen verhoogd en vooral het abstractievermogen en het analytisch denken sterk verbeterd. Het gezamenlijk musiceren versterkt daarbij het groepsgevoel en de discipline, evenals de sociale en emotionele vaardigheden. Bovendien leidt dit tot een positiever zelfbeeld.

Bron: -www.muziekmaaktslim.nl-

Naschoolse muzieklessen

Muziekles na schooltijd op school

Op bijvoorbeeld een aanvulling op de ‘Impuls’ muzieklessen kan De Popschool ook naschoolse muzieklessen verzorgen. Deze lessen hebben een oriënterend karakter.

Tijdens deze oriëntatie lessen zullen we in groepjes, onder begeleiding van een ervaren docent op speelse wijze de basis van de muziektheorie op verschillende instrumenten behandelen. Doordat er verschillende instrumenten aan bod komen kan uw kind na dit traject makkelijker kiezen in welk instrument hij of zij eventueel verder wilt gaan. Daarnaast leert uw kind om samen te spelen en wordt ook de motoriek en het gehoor getraind.
De instrumenten welke in de eerste periode aan bod komen zijn o.a. drums, gitaar, keyboard, xylofoon, diverse percussie-instrumenten en zang. Het opzetten van een SCHOOLBAND behoord tot de mogelijkheden.

CKV bezoek studio

Duur: 1 uur

Tijdens een bezoek aan de studio van De Popschool in Hardinxveld-Giessendam leren leerlingen alles over geluid en hoe geluidsopnames worden gemaakt.

Het CKV bezoek wordt geheel op maat afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de betreffende school of groep

© De Popschool 2019. Alle rechten voorbehouden. 
Proudly made by Brandstone