Sophie Zaaijer

Viool

Toen Sophie als klein meisje de viool mocht vasthouden, wilde ze deze eigenlijk niet meer loslaten. Na vioollessen op de muziekschool volgde ze lessen bij Miranda Rademakers en Kerstin Hoelen (aan het Koninklijk conservatorium Den Haag).

Ze was eerder concertmeester bij barokensemble La Tempesta en bij het Nederlands Filmorkest. In haar studententijd ontdekte ze naast de klassieke muziek ook een liefde voor folk, balkan, bluegrass en andere vormen van muziek waar de viool in kan schitteren, waarin ze tot de dag van vandaag in thuis is in verschillende bands.

Naast het vele optreden heeft Sophie nog een passie, namelijk het lesgeven. Al op haar 16e begon ze hiermee als dirigente van het strijkersensemble van het Hofstads Jeugdorkest, en is daar nooit meer mee gestopt.

Inmiddels heeft ze al 20 jaar ervaring met heel verschillende leerlingen, zowel op de viool als voor de klas. Zowel de beginner als de gevorderde (als)violist kan bij Sophie terecht voor gepersonaliseerde lessen in heel veel verschillende muziekstijlen.

Hardinxveld