Anne - Luke van As

Akoestische- en Elektrische Gitaar, Basgitaar

Toen Anne-Luke voor het eerst de plastic gitaar van het spel “Guitar Hero” in zijn handen kreeg, wist hij dat hij gitaar wilde spelen. Maar ook door de invloed van zijn ouders die hem op jonge leeftijd kennis lieten maken met harde gitaarmuziek.

Vanaf zijn 7e jaar heeft hij klassiek gitaarles gehad en daarna ook jazz/rock van Ratko Zjaca totdat hij bij de vooropleiding van het conservatorium Codarts Rotterdam ‘Havo/Vwo voor Muziek en Dans’ terecht kwam.

Hier heeft hij 6 jaar gitaar- en muziektheorie lessen gehad van onder andere: Erik Ball, Rob Catlender, Frans de Berg en in zijn laatste jaar ook van Age Kat.

Tijdens deze periode is hij in aanraking gekomen met veel verschillenden stijlen waarvan de blues, fusion en funk muziek erg belangrijk voor hem zijn geweest.

Anne-Luke heeft de laatste paar jaar als gitarist in een blues band & een folk band twee albums opgenomen, een single opgenomen in een eigen werk band en als sessiemuzikant opgetreden op onder andere: Jazz in Duketown, Palm Parkies, Rotterdamse schouwburg, Giethoorn festival, Kaag festival en Life I Live festival.

Na de Havo/Vwo voor Muziek en Dans heeft Anne-Luke besloten zijn uitvoerende werk te willen combineren met het lesgeven, en is begonnen aan de opleiding ‘Music in Education’ op het conservatorium Codarts Rotterdam. Hier wordt zijn muzikale kennis verbreed door middel van lessen in arrangeren, muziek theorie, piano, zang, drums en natuurlijk gitaar. Ook krijgt hij hier les over didactiek, methodiek en pedagogiek wat zich richt op het geven van muziekles.

Hardinxveld