Aleida Groeneveld

Viool

Aleida Groeneveld begon met vioolspelen toen ze 7 jaar was. Na een paar jaar les werd ze lid van Symfonieorkest Merwe Sinfonietta o.l.v. Michiel van Vliet in Gorinchem waar ze doorstroomde van de derde naar de eerste violen, soleerde en nu nog regelmatig meespeelt tijdens concerten.

In 2012 werd ze toegelaten als lid van Symfonieorkest en Kamerorkest Sjosjanim o.l.v. Patrick van der Linden en later Mark Snitselaar te Amersfoort waar ze de laatste paar jaren concertmeester was. Naast de orkesten werd ze regelmatig gevraagd voor koorbegeleiding, cd-opnames en om in te vallen in (gospel)bandjes, wat ze nog steeds veel doet. Haar lessen volgde ze bij Mirjam van Hemert, Irina Podskrebko en Gerrit van Putten.

In 2016 werd ze toegelaten tot de Vooropleiding aan het conservatorium van Rotterdam waar ze lessen volgde bij Andras Czifra en inmiddels studeert ze bij Adriaan Stoet in Zwolle. Op het conservatorium heeft ze muzikanten leren kennen waarmee ze in verschillende kamermuziekensembles speelt en heeft gespeeld. Ze is vaak actief in kerk- /gospelmuziek en alle soorten klassieke muziek maar heeft een brede interesse qua (viool)muziek dus begeeft zich ook weleens naar andere stijlen.

Hardinxveld